高端钢木结构住宅
商品货号:
点击数:

详细说明


这座住宅在哥斯达黎加的海岸线上,它前端的木制墙壁可以折叠起来,卧室和生活空间内部朝向海洋景观。
Wooden walls can be folded back from the front of this house on Costa Rica's coastline, opening up ocean views for the bedrooms and living spaces within.

Ocean Eye住宅由San José的建筑师Benjamin Garcia Saxe为一户家庭设计,他们购买了尼科亚半岛西部边缘的基地,这里直接面向太平洋。
The Ocean Eye House was designed by San José-based architect Benjamin Garcia Saxe for a family that purchased a site on the western edge of the Nicoya peninsula, facing straight out towards the Pacific ocean.

室内被设计成一系列相互连接的露台,为住户提供了不同的景观,他们可以在房间周围走动。
The interior is designed as a series of interlinked terraces that provide different views of the landscape as residents move around the house.
折叠的屏障用于分离房间和露台,它们可以完全地被打开,加强住宅两层的联系。
Folding screens used to separate rooms from the terraces can be opened up completely to enhance the connection between the house's two levels.

“我们有时会感觉当代别墅设计要么太简单,要么就太质朴,或者干脆抄袭,”Garcia Saxe告诉Dezeen。
“我们试图在自然景观中找到干预的方法,从过去中学习如何使用常识,通过自然通风减少能源消耗。”
"We feel that sometimes contemporary tropical design is either too clinical, too rustic, or simply unoriginal," Garcia Saxe told Dezeen.
"We are trying to find ways of interfering within the natural landscape, whilst learning from the past on how to use common sense to reduce energy consumption through natural ventilation."

建筑师在山的一侧安置了这座建筑,从而稳定土壤并减少滑坡的可能性。
斜坡包围了该体量,容纳亲密的空间,包括卧室和浴室。
The architect nestled the building into the side of a hill to stabilise the earth and reduce the possibility of falling debris.
The volumes enveloped in the slope accommodate intimate spaces including bedrooms and bathrooms.

但是随着住宅从山坡上延伸出去,该空间向更开放的房间过渡。这些空间包含在轻量级的钢和木材结构之中,它们由圆柱支撑。
But as the house extends away from the hillside, the spaces transition into more open rooms. These spaces are contained within a lightweight steel and timber structure, which is supported by cylindrical columns.

“该项目在自然材料和现代材料之间有一个有趣的平衡,以及一个从来没有真正地区分内部或外部的空间配置,”Garcia Saxe 告诉Dezeen。
"The project has an interesting balance between natural and modern materials, as well as a spatial configuration that is never really inside or out," Garcia Saxe told Dezeen.


在一层,开放布局的厨房和餐饮空间向泳池一侧的露台延伸。
混凝土被用于这个功能空间的地面以及台面、厨房区域。
On the ground floor, an open-plan kitchen and dining space extends out onto a poolside terrace.
Concrete is used for the flooring of this functional space, as well as for worktops and a kitchen island.



楼梯被安置在地板上的一个充满石头的开口上,它上升到连接上层卧室的分层区域。
分层区还提供了一个完美的场地,可以看见海景和傍晚的日落。
A staircase positioned above a stone-filled opening in the floor ascends to a decked area that connects the bedrooms on the upper storey.
The decking also provides a perfect spot from which to take in the ocean views and evening sunsets.

伸出的屋顶下方覆盖着木材,它遮蔽了卧室并提供连接所有空间的统一性。
顶部的天井采用透明的聚碳酸酯,让光线通过二层渗透到下面的用餐区。
A projecting roof clad with wood on its underside shelters the rooms and provides a unifying feature that connects all of the spaces.
Transparent polycarbonate tops a light well that extends through the first floor to the dining area below.

Garcia Saxe以前在哥斯达黎加的项目包括:一栋底层架空的住宅,它从森林的地面上升起。
Garcia Saxe's previous projects in Costa Rica include a house raised above a forest floor on stilts